Graybeard Outdoors banner

Dziedzictwo Bullberry

15K views 162 replies 26 participants last post by  RobR  
#1 ·
Czy ktoś zamawiał z Bullberry i jakie były Wasze doświadczenia z nimi?

#2 ·
Słyszałem o nich tylko dobre rzeczy. Moje osobiste doświadczenie...kilka razy w ciągu ostatnich 2-3 lat, kiedy próbowałem się z nimi skontaktować przez telefon lub e-mail, ani razu nie odpowiedzieli na moje wiadomości, do tego stopnia, że przestałem zawracać sobie głowę próbami zakupu od nich. Ale nie słyszałem nic złego o ich produkcie. Nie pomijaj MGM, SSK.

#5 ·
Zamówiłem lufę w zeszłym listopadzie i powiedziano mi, że dostawa zajmie od 6 do 8 miesięcy. Nie miałem żadnych problemów z kontaktem. Kiedy raz zostawiłem wiadomość, oddzwoniono do mnie tego samego dnia.

#6 ·
Współpraca z Bullberry Legacy była w moim doświadczeniu wspaniała. W zeszłym roku zleciłem Troyowi wykonanie trzech luf i jestem z nich tak zadowolony, że w tym roku zamówiłem kolejne trzy. Zadzwoń do niego, zostaw wiadomość, a on oddzwoni, gdy nie będzie obsługiwał maszyn do produkcji luf. Czas oczekiwania na lufy jest, ale jakość jest tego warta.

#10 ·
Nie jestem pewien, co się dzieje, ale kiedy zamawiałem moją lufę w marcu, nie miałem problemów z kontaktem z Troyem. Jednak w ciągu ostatnich 3 tygodni brak odpowiedzi na e-maile lub połączenia telefoniczne, a skrzynka poczty głosowej jest pełna. Powiedziano mi, że czas oczekiwania wynosi od 6 do 8 miesięcy. Pobierają 50% płatności w momencie zamówienia, a resztę, gdy rozpoczną produkcję twojej lufy. Moja karta kredytowa została skompromitowana, więc próbuję zaktualizować informacje. Zaczynam myśleć, że powinienem był zamówić z MGM, ponieważ miałbym lufę 3 miesiące temu.

#13 ·
Nie jestem pewien, co się dzieje, ale kiedy zamówiłem lufę w marcu, nie miałem problemów z kontaktem z Troyem. Jednak w ciągu ostatnich 3 tygodni brak odpowiedzi na e-maile lub połączenia telefoniczne, a skrzynka poczty głosowej jest pełna. Powiedziano mi, że czeka się 6 do 8 miesięcy. Biorą 50% płatności w momencie zamówienia, a resztę, gdy zaczną produkować twoją lufę. Moja karta kredytowa została skompromitowana, więc próbuję zaktualizować informacje. Zaczynam myśleć, że powinienem był zamówić z MGM, ponieważ miałbym lufę 3 miesiące temu.
Rick, z mojego doświadczenia lepiej będzie poczekać na Bullberry. Pat Surlines Bullberry 260 Rem był fantastycznym strzelcem do 1K.

#12 ·
Niestety, lufy MGM dla mnie zawsze były loterią i na pewno nie były lepsze od starych luf Fox Ridge z lat 90.

Powodzenia, ja też zawsze chciałem lufę Bullberry.
Mam pół tuzina luf Bullberry, wszystkie dobrze strzelające. Lufy Fox Ridge były nie do pobicia za te pieniądze, a czasami oczekiwanie na lufy F R było trochę długie. Jestem już na tyle stary, że moje dni kupowania luf się skończyły. Będzie interesujące zobaczyć, co Ritz zacznie produkować za lufy i w jakiej cenie. Jestem prawie pewien, że custom shop powróci z lepszym niż kiedykolwiek wyborem.

#17 ·
Chciałbym dostać Bullberry, ale jak dotąd nie udało mi się z nimi skontaktować. Około półtora tygodnia temu wysłałem e-mail, a kilka dni później zadzwoniłem. Brak odpowiedzi na e-mail, a telefon dzwonił i nigdy nie można było zostawić wiadomości głosowej i brak odpowiedzi.

#18 ·
To również były moje wyniki. Próbowałem kilka razy skontaktować się z nimi przez lata, aż do momentu, w którym się poddałem. Muszą nie chcieć moich pieniędzy, a jeśli nie mogą odesłać wiadomości, to nie chcę im żadnej wysyłać.
Szkoda, słyszałem tylko pozytywne rzeczy o ich lufach.

#20 ·
Mam 2 lufy bullberry do mojego Contendera. Jedna to 22lr 12 cali, a druga to .41 rem mag 12 cali. Obie wystrzelą 5 strzałów... jedną postrzępioną grupę otworów na 100 jardów, więc mogę zaświadczyć o celności ich luf. Jednak... Zamówiłem lufę 45-70 do mojego Encore w lipcu i otrzymał on depozyt w wysokości 334,00 $. Nie mogę uzyskać odpowiedzi ani odebranego telefonu. Zaczynam się trochę martwić.

#21 ·
Mój został zamówiony w marcu, w tym czasie nie miałem problemów z kontaktem z nim. Skontaktowałem się z MGM, aby sprawdzić, czy coś wiedzą, ponieważ są sąsiadami, ale powiedzieli, że nie. Skontaktowałem się z każdym, kogo mogłem znaleźć, kto mieszka w Hurricane UT, ale nie mogę nikogo znaleźć. Za kilka tygodni wybieram się na polowanie na jelenie około 100 mil dalej i być może po prostu ich odwiedzę.

#22 ·
Mój został zamówiony w marcu, w tamtym czasie nie miałem problemów z kontaktem z nim. Skontaktowałem się z MGM, aby sprawdzić, czy coś wiedzą, ponieważ są sąsiadami, ale powiedzieli, że nie. Skontaktowałem się z każdym, kogo mogłem znaleźć, kto mieszka w Hurricane UT, ale nikogo nie mogę znaleźć. Za kilka tygodni wybieram się na polowanie na jelenie około 100 mil dalej i być może po prostu ich odwiedzę.
Prosimy o informację, jeśli zdecydujesz się tam pojechać, aby sprawdzić, jak się sprawy mają. Z góry dziękuję.

#24 ·
Miałem dziś przyjaciela w BB. Drzwi były zamknięte, ale nie było żadnych znaków z informacjami. Poszedł do sąsiadów, aby się o nich dowiedzieć i powiedziano mu, że wciąż tam są, ale pracują w nocy.
Dobrze to słyszeć. Czekam już około roku. W kwietniu powiedziano mi, że beczki są prawie gotowe, wysłałem resztę płatności. Teraz jest prawie listopad i nie mogę się z nikim skontaktować. Dobrze słyszeć, że ktoś tam jeszcze pracuje. Telefon przechodzi na pocztę głosową, ale poczta głosowa jest pełna!!! Ostatni raz rozmawiałem z Troyem, powiedział, że nie przyjmuje zamówień i próbuje nadrobić zaległości. Nie pozostaje nic innego, jak czekać.

#25 ·
Dobrze to słyszeć. Czekam już około roku. Powiedziano mi w kwietniu, że lufy są prawie gotowe, wysłałem resztę płatności. Teraz jest prawie listopad i nie mogę się z nikim skontaktować. Dobrze słyszeć, że ktoś tam jeszcze pracuje. Telefon przechodzi na pocztę głosową, ale poczta głosowa jest pełna!!! Ostatnim razem, kiedy rozmawiałem z Troyem, powiedział, że nie przyjmuje zamówień i próbuje nadrobić zaległości. Nie pozostaje nic innego, jak czekać.
Dobrze to słyszeć. Czekam już około roku. Powiedziano mi w kwietniu, że lufy są prawie gotowe, wysłałem resztę płatności. Teraz jest prawie listopad i nie mogę się z nikim skontaktować. Dobrze słyszeć, że ktoś tam jeszcze pracuje. Telefon przechodzi na pocztę głosową, ale poczta głosowa jest pełna!!! Ostatnim razem, kiedy rozmawiałem z Troyem, powiedział, że nie przyjmuje zamówień i próbuje nadrobić zaległości. Nie pozostaje nic innego, jak czekać.
Właściwie zamówiłem dziś moją lufę od MGM, przynajmniej wiem, że będę miał tę lufę do końca stycznia. Jeśli Troy się postara, będę miał 2 lufy.

#26 ·
Właściwie to zamówiłem dziś moją lufę z MGM, przynajmniej wiem, że będę miał tę lufę do końca stycznia. Jeśli Troy się uda, będę miał 2 lufy.
Trzymam kciuki, żeby oni/on nadal produkowali lufy. Dziwne dla mnie, że wiadomości telefoniczne nie są czyszczone. Mam nadzieję, że ktoś ma jakieś informacje o tym, jak sprawy mają się w Utah. Powodzenia z MGM, to może być mój następny przystanek. Nowe ramy, które są teraz dostępne, muszą napędzać popyt na lufy, zgaduję!!

#27 ·
Zbliżam się do 2 lat od złożenia zamówienia. E-mail nie pomaga. Telefon... w ogóle nie dzwoni. Zero komunikacji. Nie wygląda to dobrze.

JEŚLI byłby jakiś powód, powinien dać ludziom znać. Może jest jakiś problem??? W przeciwnym razie to straszna praktyka biznesowa. Mam nadzieję, że nie straciłem moich $, ale w tym momencie jest to bardzo możliwe.

#76 ·
Zbliżam się do 2 lat od złożenia zamówienia. E-mail nie pomaga. Telefon... w ogóle nie dzwoni. Zero komunikacji. Nie wygląda to dobrze.

JEŚLI byłby jakiś powód, powinien dać ludziom znać. Może jest jakiś problem??? W przeciwnym razie to straszna praktyka biznesowa. Mam nadzieję, że nie straciłem swoich pieniędzy, ale w tym momencie jest to bardzo możliwe.
KYODE....Zamówiłem 2 lufy Encore od Bullberry Legacy w marcu 2024 roku. Mam ten sam problem. Wygląda na to, że Troy zamknął sklep i zatrzymał pieniądze i części swoich klientów, w tym niektóre odbiorniki broni palnej. Bullberry Legacy jest mi winien 619,00 $. Rozpowszechniajcie tę informację.

#28 ·
Kyode i dołączyłem do strony społecznościowej na Facebooku poświęconej huraganowi ut. Wierzę, że wkrótce otrzymam więcej informacji. Być może zechcesz sprawdzić numer telefonu. Kiedy dzwonię, od razu trafiam na pocztę głosową, ale nie mogę zostawić wiadomości, ponieważ skrzynka jest pełna. Czy sprawdzałeś w urzędzie pocztowym, czy Twój przekaz pieniężny został zrealizowany?

#29 ·
Kyode, dołączyłem do strony społeczności Hurricane, ut na fb. Wierzę, że wkrótce mogę uzyskać więcej informacji. Być może zechcesz sprawdzić numer telefonu. Kiedy dzwonię, od razu przechodzę do poczty głosowej, ale nie mogę zostawić wiadomości, ponieważ skrzynka pocztowa jest pełna. Czy sprawdziłeś w urzędzie pocztowym, czy Twój przekaz pieniężny został zrealizowany?
Nie, nie sprawdziłem tego. Ale może powinienem. Jeśli otrzymasz jakieś informacje, daj mi znać... Jakoś.

#33 ·
Powiem tak... Bullberry produkuje lub produkował naprawdę precyzyjne lufy do T/C Contender. Mam od nich 2 lufy i jestem z nich bardzo zadowolony. To naprawdę niefortunne, że praktyki biznesowe spadły w taki sposób. Naprawdę nie mogłem się doczekać nowej lufy 17HMR do polowania na wiewiórki, króliki, bobry i drapieżniki. Nie wiem, co zrobić z depozytem, który im dałem. 🤔

#34 ·
Hej, może chcecie sprawdzić tę stronę internetową. Zawiera informacje (nie dobre) dotyczące tego. Zrobiłem zrzut ekranu strony, Modern Muzzleloader. Krótko mówiąc, zniknęli i teraz jest tam sklep z płytkami. W postach wspomniano również, że Marty z HOA był pomocny z informacjami.

#40 ·
Hej, może chcecie sprawdzić tę stronę internetową. Zawiera informacje (nie dobre) dotyczące tego. Zrobiłem zrzut ekranu strony, Modern Muzzleloader. Krótko mówiąc, zniknęli i teraz jest tam sklep z płytkami. W postach wspomniano również, że Marty z HOA był pomocny w uzyskaniu informacji.
View attachment 278061
Spróbuj wyszukać to jako lufy bullberry legacy?